srijeda, 14. prosinca 2016.

Čobanac

Sastojci


    • 1 kgjunetine
    • 300 gsvinjskog mesa
    • 1 vecisvinjski papak
    • 200 gcrne juneće džigerice
    • 3 manjeglavice crnog luka
    • 100 mlbelog vina
    • so
    • biber
    • 2 kašikecrvene mlevene paprike
    • lovorov list
    • 3 suveljute crvene paprike

  • Priprema
    Crni luk sitno iseckati i staviti u kotlić. Jagnjetinu, junetinu i svinjetinu iseći na manje komade, džigericu i papak takođe iseći na manje komade, dodati u kotlić, naliti vodom i kuvati. Na prvi ključ kuvanja začiniti crvenom mlevenom paprikom i lovorom, posoliti i pobiberiti, i odgore staviti suvu ljutu papriku. Čobanac kuvati na burnoj vatri. Pred kraj kuvanja doliti vino. Servirati čobanac i po želji poslužiti uz prilog od krompira ili testa ili sam za sebe.


Objavi komentar

Start typing and press Enter to search