Sastojci
- 1 kgjunetine
- 300 gsvinjskog mesa
- 1 vecisvinjski papak
- 200 gcrne juneće džigerice
- 3 manjeglavice crnog luka
- 100 mlbelog vina
- so
- biber
- 2 kašikecrvene mlevene paprike
- lovorov list
- 3 suveljute crvene paprike
Priprema
Crni luk sitno iseckati i staviti u kotlić. Jagnjetinu, junetinu i svinjetinu iseći na manje komade, džigericu i papak takođe iseći na manje komade, dodati u kotlić, naliti vodom i kuvati. Na prvi ključ kuvanja začiniti crvenom mlevenom paprikom i lovorom, posoliti i pobiberiti, i odgore staviti suvu ljutu papriku. Čobanac kuvati na burnoj vatri. Pred kraj kuvanja doliti vino. Servirati čobanac i po želji poslužiti uz prilog od krompira ili testa ili sam za sebe.
Objavi komentar