srijeda, 14. prosinca 2016.

Đuveč Zagorka

Sastojci


    • 500 gsvinjskog buta
    • 150 gcrnog luka
    • 300 gpaprike
    • 300 gkrompira
    • 200 gtikvica
    • 200 gbarenog pirinča
    • 150 ggraška
    • 150 gparadajza
    • 2 kašikeulja
    • so,
    • biber
    • mlevena crvena paprika
    • 300 gcrnog hleba


  • Priprema
    Svinjsko meso iseći na kockice i propržiti na zagrejanom ulju. Dodati isečeno povrće: luk, krompir, tikvice, papriku, grašak, pirinač i začiniti. Masu presuti u vatrostalnu činiju i preko poređati kolutove paradajza. Peći đuveč u zagrejanoj rerni 20-ak minuta na 200*C. Servirati i poslužiti uz crni hleb.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search