nedjelja, 11. prosinca 2016.

Čokoladne rum štangle

Sastojci za koru:

  • 120 gr margarina
  • 240 gr šećera
  • 150  gr čokolade
  • 120 gr brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 9 belanaca
Sastojci za fil:
  • 9 žumanaca
  • 2 jaja
  • 150 gr šećera
  • 2 kašike ruma
  • 100 gr čokolade
  • 130 gr margarina
Za posipanje kolača po želji:
  • strugana čokolada ili seckani orasi
Priprema:
Penasto umutiti margarin i šećer, dodati 150 gr topljene čokolade, 120 gr brašna, prašak za pecivo i sneg od 9 belanaca.
Sneg od belanaca dodavati kašiku po kašiku muteći.
Smesu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni vremenski zavisi od šporeta.
Priprema fila:
9 žumanaca, 2 jaja i 150gr šećera umutiti i kuvati napari, dodati na kraju 100 gr čokolade da se istopi i 2 kašike ruma.
Kad se ohladi dodati 130 gr umućena margarina.
Pečenu i ohladjenu koru poprskamo ovlaš sa rumom pa stavimo fil.
Po filu pospemo seckane orahe i rendanu čokoladu.

Prijatno!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search