Sastojci za belu koru ( potrebno je 2 kore) :
Sastojci za fil:
Preliv za crnu koru:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Umutiti 6 belanaca, dodati 250 gr šećera, dobro umutiti pa dodati 100 gr seckanih oraha i 2 kašike prezle. Peći na 150 stepeni. Ispeći još jednu ovakvu koru, tako da imamo dve bele kore.
Za crnu koru umutiti 6 belanaca dodati 6 kašika šećera pa jedno po jedno 6 žumanaca, a potom dodati 6 kašika brašna i 2 kašike kakaa.
Za crnu koru umutiti 6 belanaca dodati 6 kašika šećera pa jedno po jedno 6 žumanaca, a potom dodati 6 kašika brašna i 2 kašike kakaa.
Priprema fila:
12 žumanaca umutiti sa 200 gr šećera i kuvati na pari. Kad se skuva i ohladi dodati jedan umućen margarin.
Preliv za crnu koru: Prokuvati 3 dcl mleka i 150 gr čokolade.
Filovati ovako: bela kora; sloj fila; pa staviti crnu koru koju izbušimo čačkalicom pa polako prelijemo prohladjenim prelivom ( bockamo čačkalicom ili viljuškom da preliv upije kora) ;sloj fila; bela kora; sloj fila. Tortu ukrasiti šlagom.
Preliv za crnu koru: Prokuvati 3 dcl mleka i 150 gr čokolade.
Filovati ovako: bela kora; sloj fila; pa staviti crnu koru koju izbušimo čačkalicom pa polako prelijemo prohladjenim prelivom ( bockamo čačkalicom ili viljuškom da preliv upije kora) ;sloj fila; bela kora; sloj fila. Tortu ukrasiti šlagom.
Prijatno!
Objavi komentar