nedjelja, 11. prosinca 2016.

Kenedi torta

Sastojci za crnu koru:

  • 6 komada jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 6 kašika brašna
Sastojci za belu koru ( potrebno je 2 kore) :
  • 6 belanaca
  • 250gr šećera
  • 100 gr seckanih oraha
  • 2 kašike prezle
Sastojci za fil:
  • 12 žumanaca
  • 200 gr šećera
  • 250 gr margarina
Preliv za crnu koru:
  • 3 dcl mleka
  • 150 gr čokolade
Za ukrašavanje:
  • 200 gr šlaga
Priprema:
Umutiti 6 belanaca, dodati 250 gr šećera, dobro umutiti pa dodati 100 gr seckanih oraha i 2 kašike prezle. Peći na 150 stepeni. Ispeći još jednu ovakvu koru, tako da imamo dve bele kore.
Za crnu koru umutiti 6 belanaca dodati 6 kašika šećera pa jedno po jedno 6 žumanaca, a potom dodati 6 kašika brašna i 2 kašike kakaa.
Priprema fila:
12 žumanaca umutiti sa 200 gr šećera i kuvati na pari. Kad se skuva i ohladi dodati jedan umućen margarin.
Preliv za crnu koru: Prokuvati 3 dcl mleka i 150 gr čokolade.
Filovati ovako: bela kora; sloj fila; pa staviti crnu koru koju izbušimo čačkalicom pa polako prelijemo prohladjenim prelivom ( bockamo čačkalicom ili viljuškom da preliv upije kora) ;sloj fila; bela kora; sloj fila. Tortu ukrasiti šlagom.

Prijatno!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search