Sastojci:
Podloga:
- 200 g piškota
- 1 žlica kakaa
- 50 g margarina
Nadjev:
- 200 g tamne čokolade
- 400 g Abc sira
- 100 g šećera u prahu
- 4 jaja
- 2,8 dl slatkog vrhnja
- 0,75 dl likera od badema ili konjaka
Obloga:
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice likera od badema
- za ukrašavanje čokoladne strugotine
- kalup za tortu promjera 23 cm
Priprema:
Smjesu od izdrobljenih piškota, kakaa i otopljenog margarina utisnite na dno kalupa kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Otopite čokoladu nad parom. Sir razmutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, te primiješajte ohlađenu čokoladu, slatko vrhnje i liker (konjak).
Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 1 sat u pećnici na 160 °C.Ohladite preko noći u hladnjaku, a sutradan je prelijte mješavinom kiselog vrhnja i likera. Ponovno je ohladite i ukrasite čokoladnim strugotinama.
Objavi komentar