srijeda, 14. prosinca 2016.

Hrskava pileća krilca

Potrebni sastojci:
  • 1 kg pilećih krilaca
  • 100 g rendanog parmezana
  • 150 g prezli
  • 2 kašičice slatke crvene mlevene paprike
  • 5-6 čena belog luka
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 100 ml ulja
  • vegeta, so
Priprema:
Pileá krilca oprati, ocediti i staviti u veću posudu. U krilca sipati ulje, vegetu po ukusu i ispasirani beli luk i sve lepo promesati. Na ovaj način pripremljena, pileća krilca se dalje u pripremi mogu koristiti odmah, ali je još bolje ako se ovako pripreme dan  ranije ili makar par sati ranije i tako ostave poklopljena na hladnom do dalje obrade.

U posebnu činiju sipati prezle, parmezan, mlevenu papriku, biber i so i sve lepo promešati da se izjednači.
Pripremiti pleh za pečenje tako što se pleh samo obloži papirom za pečenje (bez podmazivanja).
Rernu uključiti na 220 ̊C.
Pilećaa krilca koja su odstajala još jednom promešati. Jedno po jedno krilce dobro uvaljati u pripremljene prezle kako bi sa svih strana bila lepo obložena. Krilca ređati u pripremljeni pleh.
Pleh staviti u rernu, temperaturu smanjiti na 200 ̊C i peći oko 40 minuta dok lepo ne porumene.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search