nedjelja, 18. prosinca 2016.

Sacher torta

Potrebno:
  • 15 dkg maslaca (sobna temperatura)
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 6 jaja
  • 15 dkg čokolade za kuhanje
  • 10 dkg  kristal-šećera
  • 15 dkg oštrog brašna
  • 40 dkg džema od marelice
Za glazuru:
  • 10 dkg kristal-šećera
  • 115 ml vode
  • 15 dkg čokolade
Priprema:
  1. Miksati omekšali maslac i žumanjca sa šećerom u prahu dok ne postanu pjenasta masa. Tada dodati otopljenu čokoladu. Na kraju umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka u koji ste umiksali i kristal šećer te brašno.
  2. Masu izliti u lim 24 cm promjera na papir za pečenje te stranica premazanih maslacem i brašnom. Peći u zagrijanoj pećnici na 175°C 60 minuta. Provjeriti pred kraj pečenja da li je biskvit gotov tako da u sredinu  ugurate čačkalicu do dna lima. Ako čačkalica ostane čista, biskvit je gotov. Pustiti da se bikvit hladi 15-tak minuta a tada ga izvrnuti na rešetku, maknuti papir i ohladiti do kraja.
  3. Kada se potpuno ohladi tortu prerezati poprečno na dva ista dijela, premazati polovicom izrađenog džema od marelice, prekriti drugim dijelom biskvita pa  premazati ostatkom džema cijelu tortu sa svim strana. Pustiti da se malo svtrdne.
  4. Nakon što se džem stvrdnuo preliti tortu pripremljenom čokoladnim glazurom i pustiti da se stvrdne. Tortu možete i ne morate čuvati u hladnjaku.
  5. Originalna Sacherica se ne ukrašava ničim ali naravno da vi možete dodati neki svoj štih ukoliko vam je tako ljepše. I ne zaboravite nikako poslužiti slatko vrhnje uz ovaj kolač jer bez njega to jednostavno nije to 😉 Dobar tek!
  6. Glazura: otopiti šećer u vodi, pustiti da proključa, maknuti s vatre pa umiješati natrganu čokoladu. Miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok masa ne postane sjajna i jednolična.

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search