nedjelja, 18. prosinca 2016.

Savršeno kremasti cheesecake

POTREBNO:
Za podlogu:
  • 20 dkg pettit beure keksa
  • 3-4 rižina kolačića (a može i bez njih)
  • 15 dkg maslaca
  • 4 žlice soka od marelice ili nekog drugog
Za sirnu kremu:
  • 50 dkg bijelog kravljeg sira
  • 4 jaja
  • 15 dkg šećera
  • 1 vanilin šećer
Za završni sloj kreme:
  • 1/2 l milerama
  • 10 dkg šećera u prahu
PRIPREMA:
  1. Za podlogu samljeti kekse i otopiti maslac. Pomiješati kekse, razmrvljene rižine kolačiće i maslac, ako je presuho dodati par žlica soka. Podlogu nanijeti utiskivanjem u kalup za tortu promjera 24 cm. tako da prstima oblikujete rub prema gore, skoro do samog vrha kalupa. Kratko zapeći u pećnici na 180ºC.
  2. Za sirnu kremu odvojiti žumanjca od bjelanjaka pa miksati žumanjca sa šećerom i vanilijom. Postepeno dodavati sir i miksati dok se ne sjedini. Na kraju umiješati posebno izmiksan snijeg od bjelanjaka. Izliti sirnu smjesu na kratko zapečenu podlogu, poravnati pa peći u pećnici 30 min na 180ºC.
  3. Za završni sloj izmiksati mileram sa šećerom u prahu pa s tom kremom premazati tortu nakon onih 30 minuta pečenja. Vratiti u pećnicu i peći još 15 minuta.
  4. Tortu potpuno ohladiti u kalupu, oprezno maknuti obruč i poslužiti.
Dobar tek!

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search