POTREBNO:
Za podlogu:
- 20 dkg pettit beure keksa
- 3-4 rižina kolačića (a može i bez njih)
- 15 dkg maslaca
- 4 žlice soka od marelice ili nekog drugog
Za sirnu kremu:
- 50 dkg bijelog kravljeg sira
- 4 jaja
- 15 dkg šećera
- 1 vanilin šećer
Za završni sloj kreme:
- 1/2 l milerama
- 10 dkg šećera u prahu
PRIPREMA:
- Za podlogu samljeti kekse i otopiti maslac. Pomiješati kekse, razmrvljene rižine kolačiće i maslac, ako je presuho dodati par žlica soka. Podlogu nanijeti utiskivanjem u kalup za tortu promjera 24 cm. tako da prstima oblikujete rub prema gore, skoro do samog vrha kalupa. Kratko zapeći u pećnici na 180ºC.
- Za sirnu kremu odvojiti žumanjca od bjelanjaka pa miksati žumanjca sa šećerom i vanilijom. Postepeno dodavati sir i miksati dok se ne sjedini. Na kraju umiješati posebno izmiksan snijeg od bjelanjaka. Izliti sirnu smjesu na kratko zapečenu podlogu, poravnati pa peći u pećnici 30 min na 180ºC.
- Za završni sloj izmiksati mileram sa šećerom u prahu pa s tom kremom premazati tortu nakon onih 30 minuta pečenja. Vratiti u pećnicu i peći još 15 minuta.
- Tortu potpuno ohladiti u kalupu, oprezno maknuti obruč i poslužiti.
Dobar tek!
Objavi komentar