petak, 16. prosinca 2016.

TORTA FERRERO ROCHER

POTREBNI SASTOJCI :

Biskvit
  • 150 g oštrog brašna
  • 140 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • 12 žlica smeđeg šećera
  • 3 pune žlice kakaa
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vruće vode
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
Krema
  • 500 g Nutelle
  • 500 g Macarpone sira
  • 200 g pečenih lješnjaka
  • Prošli vikend radila sam tortu za svoju sestru, a inspiraciju smo dobile (odnosno, ona je zaželjela) kod Nataše sa bloga Kolači.biz (Natašine slastice: http://www.kolaci.biz/). Nataša, recept za tortu je fantastičan! 🙂 Doduše, mrvicu sam recept prilagodila…
    Priprema biskvita
    U jednu zdjelu stavite sve suhe sastojke (obje vrste brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i kakao) te pomiješajte tako da se sve sjedini i da nemate grudica (najbolje uzmite pjenjaču za razbijanje grudica). U drugu zdjelu stavite sve mokre sastojke (jaja, mlijeko, ulje, ekstrakt vanilije i vodu) te mikserom miksajte sve dok smjesa ne postane blijedo žute boje i pjenasta.
  • Lagano miješajuću špatulom ili žlicom, dodajte mješavinu suhih sastojaka u smjesu od jaja. Miješajte dok smjesa ne postane jednolična i glatka. Smjesa će biti dosta tekuća, ali neka Vas to ne brine. Smjesu ulijte u kalup za torte (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje.
  • Biskvit pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C otprilike 40-45 minuta, odnosno dok Vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita izađe čista.
    Priprema kreme
    Dok Vam se biskvit hladi, bacite se na pripremu kreme, koja ne može biti jednostavnija. 🙂
  • Neka Vam Mascarpone sir i Nutella budu sobne temperature.
    Lješnjake stavite na lim za pečenje (rasporedite ih da budu u jednom sloju i da nisu previše stisnuti zajedno) i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C otprilike 10-15 minuta (dok malo ne porumene). Izvadite ih iz pećnice i ostavite ih da se ohlade dovoljno da ih možete držati u ruci. Kad su lješnjaci ohlađeni, trljajte ih između dlanova (ili u nekoj krpi) dok ih ne oljuštite. Ovaj proces će Vam biti veoma lagan. Stavite lješnjake u sjeckalicu i nasjeckajte ih na sitnije komadiće (ili ih nasjeckajte nožem, ako Vam je tako lakše).
    U zdjelu stavite Mascarpone sir i Nutellu te mikserom sjedinite. Potom dodajte sjeckane lješnjake i špatulom ili žlicom umiješajte i krema je gotova.

    Biskvit prerežite na tri jednaka dijela te na svaki dio rasporedite trećinu kreme.
    Tortu ukrasite po želji. Ja sam koristila prepolovljene Ferrero Rocher kuglice.
    U slast! 🙂

Objavi komentar

Start typing and press Enter to search